Ιστορικά υψηλά αποτελέσματα παρουσιάζει η Generali καθώς το μέρισμα ανά μετοχή παρουσιάζει επιταχυμένη ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα:

– Τα συνολικά ακαθάριστα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 5,6%, φτάνοντας το σύνολο των 82.5 δισεκατομμυρίων ευρώ κυριώς λόγω της αύξησης των γενικών κλάδων (+12,0%).

– Χάρη στην θετική συνεισφορά των τμημάτων της εταιρίας, το λειτουργικό αποτέλεσμα σημείωσε ρεκόρ στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ (+7,9%).

– Ρεκόρ σημειώθηκε και στο προσαρμοσμένο καθαρό αποτέλεσμα, στα 3575 εκατομμύρια ευρώ (+14,1%)

– Η προτεινόμενη απόδοση του μερίσματος ανά μετοχή κυμάινεται στα 1,28 ευρώ (+10,3%), επιτυγχάνοντας τον συγκεντρωτικό στόχο μερίσματος 2022-2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Generali, Philippe Donnet, δήλωσε: “Η ισχυρή απόδοση της Generali το 2023, με την ιστορική επίδοση σε λειτουργικά και καθαρά αποτελέσματα με τη θετική συνεισφορά όλων των τμημάτων, δείχνει την επιτυχημένη εκτέλεση της στρατηγικής μας ‘Lifetime Partner 24: Driving Growth’. Χάρη στην ισχυρή μας θέση σε μετρητά και κεφάλαιο, επιταχύνουμε την ανάπτυξη των μερισμάτων για τους μετόχους μας. O όμιλος είναι στην καλύτερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ ως κερδοφόρος, πολυμορφικός φορέας Ασφάλειας και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων. Η μελλοντική επιτυχία της Generali θα επωφεληθεί επίσης από τις εξαγορές της Conning και της Liberty Seguros. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους ασφαλιστικούς πράκτορές μας για τις προσπάθειές τους να επιτύχουν αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι το θεμέλιο του ταξιδιού μας προς την βιώσιμη ανάπτυξη και της δέσμευσής μας να δράσουμε ως υπεύθυνοι επενδυτές, ασφαλιστές, εργοδότες και εταιρεία κοινωνικά ευαισθητοποιημένη”.

Διαβάστε περισσότερα